Coaching & Leren (oud)

Iedere ouder wil dat hun kind met plezier naar school gaat. jij wilt toch ook dat jouw kind met een lach op het gezicht vertrekt naar school? Dat hij zich veilig en welkom voelt en niet steeds op zijn tenen hoeft te lopen? Dat hij goed op schema ligt en mooie punten haalt?

 Maar wat als dat niet zo is?

 

  • Kan jouw kind moeilijk of misschien wel helemaal niet, meekomen op school?
  • Voel jij je hulpeloos en machteloos als jouw kind weer huilend naar school gaat?
  • Ben jij ook zo moe om ieder dag opnieuw de strijdt aan te gaan om jouw kind naar school te krijgen?
  • Loop jij met je handen in je haar omdat je niet meer weet hoe jij jouw kind kan helpen?

 

 

Niets is zo erg als een kind dat dagelijks verdrietig is omdat hij weer naar school moet gaan. Omdat hij weet dat zijn dag weer zwaar wordt. Maar wees gerust, hier kunnen we iets aan doen! Ook jouw kind kan zijn schoolplezier weer terug vinden.

Bij coaching&Leren test ik geen kinderen! Ik vind dle’s, citoscores en andere punten of diagnoses niet belangrijk. Ik geloof erin dat wanneer een kind met plezier naar school gaat hij open zal staan om te leren en daardoor direct beter resultaat gaat boeken. Dit zien we al heel snel terug in de schoolresultaten waardoor extra testen niet nodig zijn.

 

Begeleiding is voor ieder kind anders. Ieder heeft zijn eigen vraag en dit vergt altijd een op maat gemaakt programma. Wanneer het vraagstuk meer op het sociale vlak ligt dan zal de begeleiding voornamelijk bestaan uit coaching. Afhankelijk van de wens van het kind kan coaching plaatsvinden in mijn praktijkruimte, bij het kind aan huis of buiten in het park of in de bossen. Coaching is altijd individueel.

Als het vraagstuk meer gericht is op leerproblemen dan kunnen we vrij concreet aan de slag. Ik test geen kinderen middels reguliere testen. Ik ga af op de informatie van de ouders en het kind en eventueel informatie die we van school mogen ontvangen. Vanuit die informatie bepaal ik het niveau van het kind en als we dat hebben gevonden is dat ons startpunt.
Ook werk ik niet met traditionele methodes. Kinderen zitten op school al de hele dag met hun neus in de boeken en daarbij weet het kind al heel veel en hoeven we niet alles te herhalen. Ik werk zoveel mogelijk in spelvorm. Ik maak de begeleiding leuk, stel plezier voorop en garandeer daar hoge resultaten mee.

 

 

Zelf ben ik enorm gek op Rekenen&Bewegen. Heerlijk buiten in het park spelen, plezier maken én……tafels leren! Resultaat gegarandeerd.

 

 

 

 

 

Helemaal nieuw en helemaal hip is de spellingclub. Ga samen met leeftijdsgenoten de strijdt aan tegen spelfouten.

 

 

In de vakantie horen kinderen te ontspannen, niet te leren. Maar dan komt de leerkracht met het advies om wat meer thuis te oefenen, ook in de vakantie! Anders komt jouw kind te ver achter te liggen en ze weten niet of jouw kind dan wel mee door kan naar het volgende schooljaar……

Pffff… wat moet je nou doen?

Wat als we jou en jouw kind eens leren hoe leuk rekenen kan zijn? Welke spelletjes jullie daarvoor samen kunnen spelen? Dan wil jouw kind vast heel de vakantie met jouw oefenen!

 

 

 

 

Soms werken we ook op papier omdat kinderen het uiteindelijk op school op papier moet verwerken en bij sommige vakken is het ook noodzakelijk zoals bijvoorbeeld bij begrijpend lezen. Wij gaan dan op zoek naar een tekst die bij het kind aansluit. Wij zoeken dan teksten passend op leesniveau en bij interesse van het kind. Waarom een saaie tekst over politiek als het ook kan gaan over dinosaurussen? En wist jij dat ook begrijpend lezen heel leuk kan zijn? Dat we daar ook bij kunnen bewegen en dat dit ook in spelvorm kan?
En dan hebben we nog een grote groep kinderen die niet weten hoe ze moeten leren. Dit zijn veelal de brugklasleerlingen. Zij hebben geen baat bij bijlessen maar moeten juist leren, hóe zij moeten leren en hoe ze leren voor zichzelf leuker kunnen maken.

Coaching&Leren is niet gespecialiseerd in gedragsproblemen maar wél ben ik gespecialiseerd in het leerplezier! En ook kinderen met AD(H)D, PDD-NOs, Autisme, Stress, Angsten, etc. hebben recht op een leuke schoolperiode! Samen met het kind gaan we op zoek naar de blokkade. Wat maakt het dat jíj het niet fijn hebt op school? Is het je stoornis of is het juist de reactie van anderen? Wat heb jíj nodig om weer met plezier naar school te kunnen gaan?

Kortom, Coaching&Leren biedt maakwerk waarbij plezier voorop staat!

 

 


Ik ben Wendy Elie. Moeder van 4 kinderen, kindercoach, remedial teacher en leerkracht.

Wist je dat kinderen ongeveer 1000 uur per jaar naar school gaan. En wist je dat er heel veel kinderen zijn die met tegenzin naar school gaan? Het maakt me verdrietig om dat te zien en te horen. Ik gun het echt alle kinderen een leuke en onbezonnen schoolperiode. En daar wil ik me voor inzetten!

Waarom kinderen niet graag naar school gaan is zeer divers. Toch geloof ik dat we íeder kind daarbij kunnen helpen en dat zij, van jong tot oud, weer zin krijgen in leren!

Maak snel een afspraak dan zorgen we er samen voor dat jouw kind weer stralend naar school gaat!

Groetjes Wendy