Remedial teaching

Remedial teaching is voor kinderen met:

  • Rekenproblemen; automatiseren, tafels, meten, redactie sommen, breuken procenten, etc.
  • Leesproblemen; technisch lezen (AVI en DMT), begrijpend lezen
  • Spellingproblemen; alles wat met spelling te maken heeft

Remedial teaching is voor jongeren die willen leren leren. Soms blijkt in de brugklas dat kinderen niet weten hoe ze moeten leren. Er komt zo veel bij kijken. Maar ook regelmatig zie ik jongeren die vlak voor hun examen staan en de hoeveelheid niet meer kunnen overzien. Ze weten niet waar en hoe te beginnen. De leren leren training is voor hen uitermate geschikt.

Als de hulpvraag gericht is op leerproblemen dan kunnen we vrij concreet aan de slag. Ik test geen kinderen middels reguliere testen. Ik ga af op de informatie van de ouders en het kind en eventueel informatie die we van school mogen ontvangen. Vanuit die informatie bepaal ik het niveau van het kind en als we dat hebben gevonden is dat ons startpunt.
Ook werk ik met traditionele methodes. Kinderen zitten op school al de hele dag met hun neus in de boeken en daarbij weet het kind al heel veel en hoeven we niet alles te herhalen. Ik werk zoveel mogelijk in spelvorm. Ik maak de begeleiding leuk, stel plezier voorop en garandeer daar hoge resultaten mee.

Remedial teaching vind in principe plaats in de praktijk op Lentemorgen 37 te Uden. In overleg is op locatie ook mogelijk. De kosten bedragen €49,- per uur. Ik werk altijd een heel uur met het kind. Voorbereidingstijd breng ik niet in rekening.